Aktuelno

Požar uništio "srpsku Provansu": Poznata turistička destinacija kod Novog Sada pretvorena u garež

Komentari

Autor: Euronew Srbija

28/03/2022

-

18:49

Požar uništio "srpsku Provansu": Poznata turistička destinacija kod Novog Sada pretvorena u garež
Printscreen/Instagram/nsuzivo.rs - Copyright Printscreen/Instagram/nsuzivo.rs

veličina teksta

Aa Aa

Požar koji je izbio u Bukovcu uništio je polje lavanda, jednu od najlepših turističkih atrakcija nadomak Novog Sada, koja u poslednjih nekoliko godina u velikom broju privlači turiste.

Na video snimcima i fotografijama sa društvenih mreža očigledno je da je na mestu ljubičastog mirišljavog cveća sada ostao samo garež.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je za Euronews Srbija potvrđeno iz MUP-a, požar je prijavljen oko 13.30 sati, a uspešno je lokalizovan u 15.50. Nije bilo povređenih, a uzrok je i dalje nepoznat.

Branko Švonja, vlasnik polja za Euronews Srbija kaže da je ovim požarom propalo devet godina rada i ljubavi.

"Danas nisam imao snage da odem i da vidim kolika je šteta. Moji prijatelji su rekli da je možda opstala svega jedna petina ili šestina. Polje lavande je bilo simbol Novog Sada, a ovim nisam oštećen samo ja već i jedna pekara u Bukovcu, kao i ljudi koji su u blizini polja imali štandove", kazao je vlasnik.

Da bi polje lavandi povrati svoj sjaj, kako ističe, potrebno je otprilike pet godina. Neophodno je da se zemlja preore, a potom da se posade nove lavande.

Podsetimo, polje lavande postalo je raj za fotografisanje i skupljanje lajkova na Instagramu. Polje se nalazi u Bukovcu, na obroncima planine i samo nekoliko fotografija na društvenim mrežama bilo je dovoljno da se baš tu sjati masa influensera.

Komentari (0)

Srbija