Aktuelno

Zatvoreno 17 nelegalnih kockarnica i kladionica u Novom Pazaru

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

13:18

Zatvoreno  17 nelegalnih kockarnica i kladionica u Novom Pazaru
Zatvoreno 17 nelegalnih kockarnica i kladionica u Novom Pazaru - Copyright Ministarstvo finansija

veličina teksta

Aa Aa

U zajedničkoj akciji Ministarstva finansija-Uprave za igre na sreću, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara i Ministarstva unutrašnjih poslova, otkriveno je i zatvoreno 17 nelegalnih kladionica i kockarnica u Novom Pazaru u kojima su organizovane igre na sreću klađenje i igre na automatima bez odobrenja Uprave za igre na sreću.

Zaplenjeno je 85 automata i ruleta, 210 televizora, 22 računara, 10 monitora, 18 štampača, kao i više od 650.000 dinara i 3.700 evra.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću, uhapšen je I.S. i određena mu je mera zadržavanja do 48 časova, dok je protiv M.S. i N.B. izdata poternica", saopštili su iz Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija

 

Oni navode da su nelegalnim priređivanjem igara na sreću ove osobe samo za poslednjih godinu dana stekle protivpravnu imovinsku korist veću od 120 miliona dinara, odnosno oko milion evra i oštetili budžet Republike Srbije u iznosu većem od 24 miliona dinara, što je oko 200.000 evra.

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar će protiv osoba koje su organizovale igre na sreću, bez odobrenja Uprave za igre na sreću, podneti krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu.

Iz Ministarstva finansija poručuju da će i u narednom periodu nastaviti sprovođenje pojačanih aktivnosti na suzbijanju nelegalnog priređivanja igara na sreću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija