Aktuelno

(VIDEO) Sprečeno krijumčarenje narkotika iz Albanije u Srbiju: Dve osobe uhapšene, zaplenjeno 174 kilograma marihuane

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/04/2022

-

18:23

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Policija je na teritoriji opštine Prokuplje, u mestu Beloljin, zaustavila teretno vozilo marke "mercedes", registarskih oznaka AP KiM, kojim je upravljao S. I., dok se L. L. nalazio na mestu suvozača i prilikom pregleda vozila, u delu koji je namenjen za smeštaj tereta, u pokretnom podu, pronašla 23 platnene vreće sa 171 paketom marihuane, ukupne težine 174,4 kilograma.

Osumnjičeni se terete da su navedenu drogu iz Albanije transportovali radi dalje prodaje po Srbiji i zemaljama Evropske unije. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Prokuplju.

 

"Pripadnici Uprave kriminalističke policije zaplenili su 174,4 kilograma marihuane koja je iz Albanije stigla do juga naše zemlje i bila namenjena za dalju prodaju po Srbiji i distribuciju u zemlje Evropske unije", kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije upozorio je da Srbija nije niti će biti tržište za prodaju i distribuciju marihuane ili bilo koje druge droge.

"Svako ko pomisli da prodaje ili prevozi drogu kroz Srbiju naići će na snažan udar srpske policije", kazao je Vulin i čestitao je pripadnicima Uprave kriminalističke policije na još jednoj uspešno sprovedenoj akciji kojom su presekli lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije u Srbiju.

On je podsetio da je u januaru takođe presečen lanac krijumčarenja 300 kilograma marihuane iz Albanije kod Velikog Trnovca.

Komentari (0)

Srbija