Aktuelno

Korona presek: Manji broj zaraženih, preminule četiri osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/04/2022

-

16:22

Korona presek: Manji broj zaraženih, preminule četiri osobe
Korona presek: Manji broj zaraženih, preminule četiri osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 5.657 osoba, od čega je pozitivno njih 635. Preminule su četiri osobe. Hospitalizovano je oko 500 pacijenta, a na respiratorima se nalazi njih 25.

Podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirana 7.871 osoba, od kojih je bilo 728 novozaraženih. Nažalost, preminulo je sedam osoba, a na respiratorima je bilo 25 pacijenata.

Inače, epidemijska situacija u Evropi je zadovoljavajuća, ali virus ne miruje u Kini. Nadležni u Šangaju su postavili cilj da se do srede zaustavi širenje kovida 19 van karantinskih područja, potvrdile su dve osobe upoznate sa ovim pitanjem.

Ostvarenje ovoga cilja bi praktično značilo da bi u najvećem kineskom gradu bilo moguće dodatno ublažavanje restriktivnih mera i povratak u normalne tokove života, prenosi Rojters. Da bi ovaj cilj bio ostvaren, potrebno je da se ubrzaju procesi masovnog testiranja na kovid-19 i prevoza pozitivnih kovid-pacijenata u karantinske centre, navodi se u saopštenju jednog lokalnog zvaničnika Komunističke partije.

Šangaj je postao epicentar najveće epidemije u Kini od kada je virus prvi put identifikovan u Vuhanu krajem 2019. godine. Od tada je potvrđeno više od 320.000 inficiranih koronavirusom.

 

Komentari (0)

Srbija