Aktuelno

"Izbacivali smo baklje, oni su ih vraćali": Posle derbija kod Mladenovca napadnut kombi sa osmoro mladih

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Glas Šumadije

19/04/2022

-

13:50

"Izbacivali smo baklje, oni su ih vraćali": Posle derbija kod Mladenovca napadnut kombi sa osmoro mladih
"Izbacivali smo baklje, oni su ih vraćali": Posle derbija kod Mladenovca napadnut kombi sa osmoro mladih - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

U subotu, 16. aprila, u večernjim časovima je u okolini Mladenovca napadnut kombi u kome je bila grupa od osmoro mladih uzrasta od 16 do 18 godina iz jednog sela u okolini Kragujevca, prenosi portal Glas Šumadije. Kako je navedeno, kombi je na izlasku iz Mladenovca vozilima presrela grupa od oko 15 muškaraca sa kapuljačama na glavi, koji su demolirali kombi, a onda ubacili baklje unutra i blokirali mu vrata. Za Euronews Srbija je u MUP-u kratko rečeno da policija i dalje radi na rasvetljavanju svih aspekata ovog slučaja.

Vozač kombija Igor Grujić rekao je da je tog dana na fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Partizana vozio osmoro mladih iz jednog kragujevačkog sela, kao i da na kombiju nije bilo nikakvih transparenata, zastava niti sportskih obeležja.

"Preprečili su nam put, opkolili su nas sa svih strana. Našli smo se bukvalno u klinču iz čista mira. Jedno vozilo se zaustavilo ispred nas, drugi auto se zakucao u zadnji deo kombija, a jedno vozilo nam se parkiralo sa strane i blokiralo vrata. Onda je iz nekoliko automobila izašlo oko 15 muškaraca. Svi su imali kapuljače i počeli su prvo da nas gađaju kamenjem, palicama i čime su stigli", rekao je vozač za Glas Šumadije.

Kako je rekao, oni su im prvo polupali stakla, a onda počeli da ubacuju upaljene baklje u kombi.

"Nastao je haos. Neka deca su spavala pozadi. Staklo je letelo po nama. Mi smo izbacivali baklje, a oni su ih ponovo vraćali unutra. Gledali smo samo da iščupamo živu glavu. Blokirali su nam sva vrata i nismo mogli da izađemo. Bilo je strašno i opasno", objasnio je Grujić, dodavši da je sve to trajalo "oko 15 minuta".

U poslednjem trenutku, kaže, uspeli su da otvore jedna vrata i da izađu, čime je izbegnuta tragedija, odnosno ljudske žrtve.

"Nismo znali šta nas je snašlo, samo smo gledali da spašavamo živu glavu, bila je to bukvalno borba za život. Kada smo izašli, napadači su pobegli. Plamen je buknuo i sve u kombiju je počelo da gori", rekao je Grujić.

Glas Šumadije prenosi kako su putnici u kombiju ovom prilikom zadobili opekotine i posekotine, kao i da su na mesto napada izašle ekipe vatrogasaca i policije, dok je mladenovačka hitna pomoć zbrinula sve povređene.

Komentari (0)

Srbija