Aktuelno

Zdravkoviću povećana kazna, osuđen na 13 godina zatvora za pokušaj ubistva Beka

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

20/04/2022

-

16:03

Zdravkoviću povećana kazna, osuđen na 13 godina zatvora za pokušaj ubistva Beka
Zdravkoviću povećana kazna, osuđen na 13 godina zatvora za pokušaj ubistva Beka - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za četiri godine kaznu Aleksandru Zdravkoviću i pravosnažno ga osudio na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, 14. novembra 2014. Ovom odlukom usvojena je žalba Višeg javnog tužioca u Beogradu i preinačena je prvostepena presuda Zdravkoviću, koji je prethodno bio osuđen na devet godina zatvora.

Prvom prvostepenom presudom Zdravković osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen. Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima "specijala" javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera "magnum 357" najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja marke "Sig Sauer" model R210 ili "Zbrojevka 75" ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane. Beko je, međutim, uspeo da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi je, prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke "Sig Sauer" model R210 ili "Zbrojevka 75" sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trećim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.

Komentari (0)

Srbija