Aktuelno

Tužilaštvo: Veštaci zaključili da je inspektor Dejan Jović umro od korone

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2022

-

12:13

Tužilaštvo: Veštaci zaključili da je inspektor Dejan Jović umro od korone
Tužilaštvo: Veštaci zaključili da je inspektor Dejan Jović umro od korone - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Komisijskim veštačenjem doktora specijalista Instituta za sudsku medicinu zaključeno je da je smrt policajca Dejana Jovića nastupila prirodnim putem, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Beogradu. Jović je preminuo u bolnici prošle godine od korone, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to, zbog čega su tražili da se slučaj istraži.

Veštaci su utvrdili da je smrt nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog koronavirusom i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progresivnog pogoršanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja, navodi tužilaštvo.

U mišljenju veštaka se precizira da je smrtni ishod nastupio i pored svih mera intenzivnog lečenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje.

"Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrti Dejana Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom SARS-CoV-2", navodi Tužilaštvo.

Analizom medicinske dokumentacije u spisima, koja se odnosi na lečenje Jovića, veštaci su ustanovili da su svi pojedinačni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je Jović preminuo, navodi VJT.

Po prijemu ovog mišljenja koje je potpisala Komisija veštaka koju su činili: dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista anesteziologu, reanimatologiju i intenzivnu terapiju, Više javno tužilaštvo ukazuje da će u najskorije vreme doneti odluku u vezi sa krivičnim prijavama podnetim u vezi sa smrću Jovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu postupa po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije podnetoj 4. marta 2022. godine protiv više poznatih i NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP-a Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 , saopštilo je nedavno tužilaštvo.

 

Komentari (0)

Srbija