Aktuelno

Taksista u Užicu uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao dečaka dok ga je vozio na maturski ispit

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2021

-

18:12

Taksista u Užicu uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao dečaka dok ga je vozio na maturski ispit
Taksista u Užicu uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao dečaka dok ga je vozio na maturski ispit - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Užicu podnela je krivičnu prijavu protiv jednog taksiste zbog optužbi za nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom kojeg je vozio na polaganje maturskog ispita. Maloletnik je ispričao policiji da ga je  taksista dodirivao po telu, i da je on pokušavao da se odbrani.  

Događaj se odigrao prošle srede, kada je učenik trogodišnjeg smera jedne užičke srednje škole pošao na polaganje maturskog ispita. 

Majka dečaka je za Blic ispričala da je njen sin pošao od kuće prema magistralnom putu da sačeka autobus za Užice, i da je idući na autobuskom stajalištu prošao pored parkiranog taksi vozila. Zatim je to vozilo pošlo za njim.  

Ona je rekla da je odlučila da prenese šta se sve dogodilo da bi roditeljima ukazala na moguće opasnosti po njihovu decu, a ne da bi upirala prstom u druge taksiste.  

"Taksista sustigao dečaka na putu"

Prema njenim rečima, taksista je sustigao dečaka i ponudio mu vožnju do Užica po ceni autobuske karte. Njen sin je to prihvatio, jer je verovao da će na taj način brže da stigne do škole. Seo je na prednje sedište.  

"Odmah je izvadio 2.000 dinara da plati vožnju, a taksista mu je rekao da nema sitno da mu vrati kusur i da će ga voziti besplatno. Nije dugo prošlo pošto su krenuli, taksista je mom sinu stavio ruku na međunožje. On ga je molio da to ne radi, odgurivao mu ruku, ali ovaj nije prestajao. Onda je mog sina uhvatio za ruku i prineo je sebi na međunožje. To se dogodilo nekoliko puta”, rekla je dečakova majka ono što je sin pričao njoj i policiji.  

Kako je dodala, u jednom trenutku je taksista rekao dečaku da zapravo ima da mu vrati sitno za kusur, ali da ne želi da mu naplati vožnju.  

"Pošto su stigli u Užice nije hteo da ga odmah pusti da izađe iz kola nego ga je još malo provozao gradskim ulicama. Kada se zaustavio tražio je od njega broj telefona. Moj sin je već uveliko bio odlučan da sve odmah kada izađe iz taksija ispriča policiji, i vozaču dao broj smatrajući da bi telefonski poziv mogao da posluži kao dokaz. Zamolio je taksistu da on njega odmah pozove kako bi imao njegov broj. Sin mi je javio šta se desilo i otišao u policiju”, rekla je dečakova majka.

Kako je taksista uhapšen

Maloletnik je potom sve ispričao inspektorima, i kada mu je zazvonio telefon, na displeju se pojavio broj taksiste koji ga je dovezao do Užica.  

"Na sugestiju policajaca se javio na telefon i uključio zvučnik. Taksista ga je pitao kada bi mogli da se vide, a on je kazao ‘odmah’. Zakazao mu je susret ispred jedne škole. Krenuo je tamo, a za njim i inspektori u civilu koji su ga savetovali da nipošto ne ulazi u kola. Kada je stigao na dogovreno mesto taksista ga je pozvao i rekao da neće doći tu, nego da ga čeka ispred crkve, nekoliko stotina metara dalje”, rekla je sagovornica Blica.  

Prema njenim rečima, nekoliko minuta kasnije, taksista je dočekao dečaka sa rečima “ćao lepi”. Tada je uhapšen.  

"Moj sin se zatim uputio u školu gde je maturski ispit već uveliko trajao. Kada je razrednoj ispričao što se izdešavalo i zašto je zakasnio, po odobrenju komisije omogućeno mu je da polaže naknadno”, rekla je majka sedamnaestogodišnjaka.  

Navela je da je zbog svega što je pretpreo, njen sin bio kod lekara i da je danima vidno uplašen.  

Komentari (0)

Srbija