Aktuelno

Ubistvo na Vračaru: Muškarac osuđen na 10 godina zatvora jer je u porodičnom stanu izbo nožem suprugu

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

23:44

Ubistvo na Vračaru: Muškarac osuđen na 10 godina zatvora jer je u porodičnom stanu izbo nožem suprugu
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno osudio Boška Spasića na 10 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Spasić 29. maja 2019. godine u porodičnom stanu na Vračaru.

Sud je odbio žalbu Spasićevog branioca kao neosnovanu i potvrdio prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu suda.

Kao olakšavajuću okolnost sud je cenio njegovo korektno držanje pred sudom i raniju neosuđivanost, dok je kao otežavajuću okolnost imao u vidu da je lišio života svoju suprugu koja svojim ponašanjem nije doprinela niti dala povoda za izvršenje takvog dela.

Viši sud u Beogradu je Spasiću takođe izrekao meru bezbednosti oduzimanja noža.

Spasić se branio sa slobode, pošto mu je nakon izricanja prvostepene presude Viši sud ukinuo pritvor u kojem je bio od hapšenja i izrekao mu meru zabrane napuštanja boravišta i obaveznog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Spasić je osuđen za krivično delo ubistvo, jer je ubio svoju suprugu Jelenu ubodima noža u predelu vrata, nakon čega je sebi prerezao vene pokušavajući da izvrši samoubistvo, dok su njihova dva maloletna sina bila u susednoj sobi.

Odbrana Spasića u toku suđenja je tvrdila da je do ubistva došlo iz nehata, a Spasić je u svojoj završnoj reči rekao da se kaje zbog svega i da je za njega najveća kazna što mora da nastavi život sa ovim posledicama bez mogućnosti da ih ispravi.

Njegovi branioci ukazivali su na njegovo loše psihičko stanje usled materijalnih i porodičnih problema, kao i na to da je i ranije želeo da izvrši samoubistvo.

Oni su naveli i da njihov branjenik nije imao nikakav motiv da naudi svojoj supruzi.

Tokom suđenja Spasić je tvrdio da u momentu ubistva nije bio svestan i da se ne seća da je počinio to delo, nego je za smrt supruge saznao tek nakon što se probudio u Urgentnom centru.

Naveo je i da je više puta pokušao sebi da oduzme život zbog finansijskih problema od čega ga je odvratila upravo supruga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija