Aktuelno

Akcija policije "Plovna reka": Zaplenjeno oko 12 tona nafte, uhapšeno pet osoba

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

19:39

Akcija policije "Plovna reka": Zaplenjeno oko 12 tona nafte, uhapšeno pet osoba
Akcija policije "Plovna reka": Zaplenjeno oko 12 tona nafte, uhapšeno pet osoba - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u okviru akcije "Plovne reke", zaplenili su oko 12.000 litara naftnih derivata i uhapsili M.P. (48), A.P. (21), Z.P. (51), M.R. (53) i ukrajinskog državljanina V.R. (63) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, saopšteno je večeras iz MUP-a.

Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli M.P, A. P, Z.P. i M.R. dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan V.R.

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i mobilne telefone.

Od osumnjičenog V.R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija