Aktuelno

Osumnjičeni za ubistvo u Rakovici priznao krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2022

-

13:01

Osumnjičeni za ubistvo u Rakovici priznao krivicu
Osumnjičeni za ubistvo u Rakovici priznao krivicu - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Zoran R. (54) zbog sumnje da je 30. maja posle ponoći usmrtio Miloša T. (32), u čijoj je kući živeo u Rakovici.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da je osumnjičeni na saslušanju priznao krivično delo i detaljno opisao svoj odnos sa ubijenim i kako je došlo do zločina, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, imajući u vidu da je povratnik, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Zoranu R. se na teret stavlja krivicno delo ubistvo za koje je zaprecena kazna do 15 godina zatvora.

Kako Tanjug saznaje, osumnjičeni Zoran je na današnjem saslušanju u tužilaštvu ispričao da su se on i Miloš upoznali pre tri i po godine u kafiću.

Zoran je osuđen na sedam godina zatvora pred Specijalnim sudom zbog zlocinačkog udruživanja i falsifikovanja novca i pošto je bio u bekstvu, skrivao se u kući kod ubijenog Miloša poslednje tri godine.

Rekao je da ga je Miloš konstatno vređao, ponižavao, te da mu je te večeri "prekipelo", pa je odlučio da ga ubije Miloševim revolverim koji je stajao u toj kući.

Miloš nije živeo u toj kući već sa porodicom u Mirijevu.

Zoran je tvrdio da ne zna ništa o kripto valutama, jer je mašine i uređaje za rudarenje Miloš doneo u kuću dva ili tri dana pre ubistva.

Komentari (0)

Srbija