Aktuelno

Gužve u policijskim stanicama, izdat rekordni broj ličnih dokumenata

Komentari

Autor: Fonet

17/06/2021

-

10:11

Gužve u policijskim stanicama, izdat rekordni broj ličnih dokumenata
Gužve u policijskim stanicama, izdat rekordni broj ličnih dokumenata - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Od početka juna u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva za izdavanje pasoša i ličnih karti, a svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Samo tokom ponedeljka izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 lične karte, naveo je MUP, uz napomenu da je u prvoj polovini juna u odnosu na isti period 2019. godine, pre izbijanja pandemije koronavirusa, broj zahteva za izdavanje veći za 40 odsto.

Ministarstvo je ukazalo da je povećan broj šaltera sa 390 na 480, a u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme, kako bi se unapredio rad i ubrzao proces, a time i građanima omogućilo da efikasnije dođu do ličnih dokumenata.

profimedia

 

Dodaje se da usled epidemiološke situacije, veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva.

Ministarstvo je istaklo da je preduzelo sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i pozivalo ih da na vreme provere važnost svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući zadnji trenutak, pred istek dokumenta.

Komentari (0)

Srbija