Aktuelno

Nastavljeno suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK Stoliću, pročitani transkripti sa aplikacije Skaj

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

13:38

Nastavljeno suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK Stoliću, pročitani transkripti sa aplikacije Skaj
Nastavljeno suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK Stoliću, pročitani transkripti sa aplikacije Skaj - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću (36), optuženom da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Na suđenju je pročitana skaj komunikacija osoba koje su se međusobno oslovljavale sa "Ðeneral" i "Vuk", kako prenose Novosti. U tim razgovorima "Vuk" obaveštava "Ðenerala" da su tokom noći pohapšeni pripadnici Belivukove ekipe, d"a se dobro drže i da za sada ćute".

Prikazane su i fotografije Marka Miljkovića i Veljka Belivuka u prostorijama SBPOK-a. Tužilac tvrdi da je te fotografije Stolić slao drugooptuženom Filipu Goluboviću, dok oni negiraju da se to dogodilo.

U transkriptima osobe su označene kao NN1 i NN2. U međuvremenu, tužilac je protiv Golubovića pokrenuo novu istragu i podneo optužni predlog da je, osim udruživanja, počinio i krivično delo zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem.

Sledeće suđenje zakazano je 27. jun. Stolić je u sud došao sa slobode, dok je Golubović na izdržavanju kazne u Okružnom zatvoru u Pančevu, pa je doveden iz zatvora.

Suspendovanog inspektora SBPOK terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Komentari (0)

Srbija