Aktuelno

Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči na KiM, ukradene kase sa novcem i sva vrednija roba

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

13:00

Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči na KiM, ukradene kase sa novcem i sva vrednija roba
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči na KiM, ukradene kase sa novcem i sva vrednija roba - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

U noći između petka i subote obijene su dve prodavnice u Velikoj Hoči vlasnika Miroslava Lukića i Bojana Pavlovića, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako je navedeno u saopštenju, ukradene su kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba, a slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

"Reč je nesumnjivo o još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u ovoj enklavi u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda. Zbog toga im je na ovaj način ugrožena i egzistencija. Ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Parohijski dom crkve Svetog arhangela Gavrila u srpskom povratničkom selu Osojane takođe je bio prethodne noći na meti razbojnika koji su pokušali da provale u objekat, u čemu ih je sprečio mesni paroh, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Kancelarija za KiM podseća da su Srbi i njihova imovina na KiM učestalo mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da zbog svega treba da reaguje međunarodna zajednica.

"To je realnost u kojoj žive Srbi južno od Ibra. Međunarodna zajednica ne sme da zatvara oči pred ovom serijom incidenata koja svoje uporište ima u Prištini!", napisao je Petković na Tviteru.

Komentari (0)

Srbija