Aktuelno

Najava Nikole Jokića da neće učestvovati na Olimpijadi pokrenula lavinu komentara: Zdravlje je na prvom mestu

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2021

-

22:34

Najava Nikole Jokića da neće učestvovati na Olimpijadi pokrenula lavinu komentara: Zdravlje je na prvom mestu
Najava Nikole Jokića da neće učestvovati na Olimpijadi pokrenula lavinu komentara: Zdravlje je na prvom mestu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Najava da Nikola Jokić neće učestvovati sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama. Šire se komentari,  od neverice, do tvrdnji da je razočarao Srbe i da je zabrinuo i slomio srce navijačima. Ipak, ima i onih koji smatraju da Jokić ima pravo da ne učestvuje na predstojećim Igrama.

Ovo nije prvi put da je neki naš sportista najavio da zbog zdravstvenog stanja i potrebnog odmora neće predstavljati našu zemlju na nekom međunarodnom takmičenju. 

Euronews Serbia

S druge strane, Jokić je naveo da ima želju da putuje u Tokio, ali da nema mogućnosti zbog oporavka posle više napornih utakmica i sugestija lekara i njegovog kluba. Jokić je ove sezone odigrao 109 utakmica i u svakoj je igrao po 35 minuta.

Gosti emisije Euronews veče Aleksandar Ostojić, sportski novinar i Ivan Stanković, predsednik PR agencije Komunis saglasili su se da je Jokić odigrao dosta napornih utakmica i da njegovo zdravlje mora da bude na prvom mestu. 

“Jokić je lepo rekao da njegovo telo zahteva odmor. Ove godine je odigrao najviše minuta od svih 400 igrača u NBA ligi.  Američki lekari su sigurno razgovarali sa njim.  Nije njegov hir da odbije da učestvuje na OI već mora da poštuje zahtev lekara za obaveznim odmorom", rekao je Ostojić.

Olimpijada je trebalo da bude održana prošle godine, tako da Jokić može da bude samo žrtva okolnosti, saglasan je Aleksandar Ostojić.

Euronews Serbia

Ivan Stanković kaže da sada mnogi misle da je Jokić sve nas "izdao" jer misli o svom zdravlju. 

“Nemamo prava da ga osuđujemo, on ima pravo da bude odgovoran prema sebi i svojoj porodici. Na mrežama svako ima pravo da nešto kaže. Demokratija je dosta surova stvar. Činjenica je da dobra vest nije vest za tabloide. Normalna vest bez senzacije nije vest, svako se bori za klik i iz tog razloga podržavaju širenje negativnih stavova“, kaže Stanković. 

Aleksandar Ostojić je podsetio da je i generacija Dejana Bodiroge preskakala neka prvenstva, a da je Jokić ove sezone najizraubovaniji igrač jer je u proteklih sedam meseci odigrao više od 100 utakmica. 

“Napomenuću da i (Novak) Đoković igra Vimbldon dve nedelje pre Olimpijade, možda i on odustane od Olimpijade. Lebron Džejms je juče rekao da je tempo NBA u ovoj sezoni bio ludački kao nikad i da devet olstar igrača nije igralo zbog povreda. Jokić igra protiv najboljih ljudi na svetu. Korona je sve okrenula naglavačke, pa i organizaciju Olimpijade“, kaže Ostojić.

Stanković je saglasan da se Jokić opredelio za svoj život, dok bi za naše ljude i izostanak Đokovića sa Olimpijade bio u rangu nacionalne tragedije.

Euronews Serbia

“Jokić je izuzetno normalan čovek i autentičan. Njega ne interesuje šta će neko da kaže. Sjajna je ličnost i ne ponaša se kao zvezda. Vratio se u svoje selo, vozi kočije dok odmara i srećan je. Tako će da napuni snagu za dalje utakmice", zaključio je Stanković. 

Aleksandar Ostojić smatra da zdravlje čoveka treba da bude ispred patriotizma.

“Profesionalci imaju obavezan odmor koji traje četiri meseca i za to vreme mogu da angažuju privatne trenere sa kojima vežbaju. Po isteku tog perioda moraju da budu potpuno spremni. I ta praksa se decenijama primenjuje. Jokić nadmudruje izuzetno dobre igrače na terenu. Ima košarkašku inteligenciju, a brojke su pokazale da je najbolji asistent u istoriji NBA. Niko mu po tome nije ni približan“, rekao je Ostojić.

On je konstatovao da Srbija neće skoro dočekati da u isto vreme imam najboljeg košarkaša i  najboljeg tenisera na svetu. 

Komentari (0)

Srbija