Aktuelno

Jedinica za bezbednost na rekama sprovela akciju pojačane kontrole plovila na Savi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/06/2022

-

22:04

Jedinica za bezbednost na rekama sprovela akciju pojačane kontrole plovila na Savi
Jedinica za bezbednost na rekama sprovela akciju pojačane kontrole plovila na Savi - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u saradnji sa Inspekcijom bezbednosti plovidbe, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sproveli su danas akciju pojačane kontrole plovila za sport i rekreaciju takozvanih malih nautičara u cilјu podizanja nivoa bezbednosti na rekama.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama su tokom akcije pojačane kontrole plovila na rekama preduzimali sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i podnosili prijave za neregistrovana plovila, kao i za druge uočene prekršaje. 

Akcija pojačane kontrole plovila za sport i rekreaciju sprovedena je na reci Savi od Ušća do zone Ade Međice, a pojačane kontrole plovila na rekama biće sprovođene tokom čitave letnje sezone. 

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama još jednom apeluju na sve vlasnike plovila, posebno malih nautičara, da koriste registrovana plovila, tehnički ispravna, da poseduju adekvatne dozvole za upravlјanje plovilom, da poštuju sve propise i ograničenja brzine, kao i da ne upravlјaju plovilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. 

 

Komentari (0)

Srbija