Aktuelno

Ugašen požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, do eksplozije najverovatnije došlo u magacinu baruta

Komentari

Autor: T.S./Euronews Srbija

19/06/2021

-

23:26

Ugašen požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, do eksplozije najverovatnije došlo u magacinu baruta
Ugašen požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, do eksplozije najverovatnije došlo u magacinu baruta - Copyright Twitter.com/@Tochkonja, Twitter.com/@karma_je_kucka

veličina teksta

Aa Aa

 Požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, gde je ranije danas došlo do nove eksplozije, je lokalizovan i ugašen, izjavio je gradonačnlenik tog grada Milun Todorović.

"Nakon večerašnje eksplozije u kompaniji 'Sloboda', najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Izvršena su dva izviđanja od strane Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije Sloboda i MUP - Sektora za vanredne situacije. Požar je lokalizovan i ugašen", napisao je Todorović na Fejsbuku.

Rina.rs

 On je dodao da je kao mera predostrožnosti naložena evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike. 

"Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za prihvat građana koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel".

Rina.rs

Gradski većnik za bezbednost Čačka Vladimir Ristović otkrio je za Euronews Srbija da se eksplozija u fabrici "Sloboda" najverovatnije dogodila u magacinu sa barutom.

On je dodao da tri radnika imaju lakše telesne povrede od stakla popucalog od detonacije.

"Detonacija se osetila na samo u centru Čačka već i u prigradskim naseljima. Eksplozija se dogodila najverovatnije u magacinu baruta, koji se nalazi nedaleko od magacina u kome je pre 16 dana došlo do serija eksplozija", istakao je Ritsović.

Rina.rs

"Iako je proglašena evakuacija i određeno mesto na Gradskom stadionu, verovatno je većina građana otišla kod svojih rođaka. Nema mnogo stambenih objekata u okolini fabrike", dodao je gradski većnik za bezbednost i naglasio da je sada sve pod kontrolom — nema više vatre samo dima, a sve službe su na licu mesta.

"Zamalo da padnem od udarnog talasa"

Stanovnici Čačka zabrinuti su zbog novih detonacija. Jedna od njih je Lidija Nidžović, koja je u trentku eksplozije bila kod kuće.

"Vazdušni udar je bio veoma jak. Zamalo da padnem od udarnog talasa. U tom trenutku sam bila na terasi na trećem spratu, možda kilometar daleko vazdušnom linijom. Nisam izlazila iz stana", rekla je Nidžović za Euronews Srbija. 

Ona je dodala da na osnovu komentara na društvenim mrežama vidi da su Čačani uglavnom zabrinuti i ljuti.

Podsetimo, pre 15 dana došlo je do ekplozije u magacinu sa municijom u fabrici "Sloboda" i tada nije bilo povređenih.

 

Komentari (0)

Srbija