Aktuelno

Siniša Jasnić, bivši direktor Univerzijade uhapšen, Apelacioni sud: Odbijena mu žalba na tužbu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/07/2022

-

09:44

Siniša Jasnić, bivši direktor Univerzijade uhapšen, Apelacioni sud: Odbijena mu žalba na tužbu
Siniša Jasnić, bivši direktor Univerzijade uhapšen, Apelacioni sud: Odbijena mu žalba na tužbu - Copyright MN Press/Marko Metlaš

veličina teksta

Aa Aa

Siniša Jasnić, bivši direktor Univerzijade, uhapšen je jutros zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020" izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, nezvanično saznaje Euronews Srbija.

Ova saznanja potvrdio je MUP, koji je saopštio da su pripadnici policije, UКP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili S.J. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se za jednom osobom traga, za isto krivično delo.

 

Kako se navodi u saopštenju MUP, Oosumnjičeni S.J. odgovorno lice privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, se sumnjiči da je, u periodu od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa četrdesetpetogodišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetksih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kome je S.J. obećao nakadnu od 30.000 evra.

 

Na ovaj način, osumnjičeni S. J. i četrdestpetogodišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili su korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara, navodi MUP.

 

Osumnjičenom je određeno zadrđavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Kako je u Apelacionom sudu rečeno za Euronews Srbija, 2. februara ove godine odbijena je žalba branioca Siniše Jasnića koji se žalio na tužbu koju je protiv njega Višem sudu podiglo VJT.

Jasniću je u toku i suđenje po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo pronevera, odnosno jer je prisvajao za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije".

Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

Komentari (0)

Srbija