Aktuelno

Austrijski mediji: Nadomak Subotice uhapšeno 40 naoružanih migranata

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

10:47

Austrijski mediji: Nadomak Subotice uhapšeno 40 naoružanih migranata
Austrijski mediji: Nadomak Subotice uhapšeno 40 naoružanih migranata - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U akciji srpske antiterorističke jedinice samo deset kilometara od mađarske granice, nadomak Subotice, uhapšeno je oko 40 teško naoružanih migranata koji su krenuli u Austriju noseći automatske puške i 82 metka, prenose danas austrijski mediji.

Ta grupa je imala automatske puške, četiri pištolja, 12 noževa, mačete, sablje i 182 metka različitog kalibra, prenosi "Kronen cajtung", dodajući da su imali i narkotike i šest lažnih pasoša ili ličnih karata.

Austrijske vlasti očekuju da će ove godine biti registrovano oko 70.000 zahteva za dobijanje azila, što bi bila druga najveća vrednost od 2015.godine, a taj broj je bez ukrajinskih izbeglica, podseća dnevnik "Kronen cajtung".

Da brutalne međunarodne bande krijumčara u senci rata u Ukrajini vide šansu za nove poslove, pokazuje najnoviji razvoj na balkanskoj ruti, duž koje se, kako se navodi, 45.000 migranata priprema za put ka zapadu. Na srpsko-mađarskoj granici, piše list, raste pritisak i nasilje među migrantima.

Zbog ove situacije, koja predstavlja pretnju po bezbednost, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije Franc Ruf i direktor kancelarije za borbu protiv krijumčara pri Saveznoj kriminalističkoj službi, otputovaće sutra na mađarsko-srpsku granicu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija