Aktuelno

Saslušani osumnjičeni da su prevarili firmu "Avisto" za više od 67 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2022

-

15:10

Saslušani osumnjičeni da su prevarili firmu "Avisto" za više od 67 miliona dinara
Saslušani osumnjičeni da su prevarili firmu "Avisto" za više od 67 miliona dinara - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su IT menadžer Miloš P. (37) i njegov rođak Marko O. (30) zbog sumnje da su prevarom privredno društvo "Avisto" oštetili za više od 67 miliona dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Osumnjičeni se terete da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Miloš P. se na saslušanju branio ćutanjem, dok je M.O. izneo svoju odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da je M. P. koji je bio zaposlen u PD "Avisto" kao IT menadžer iskoristio poverenje zakonskog zastupnika tog PD i doveo ga u zabludu da će preko fantomske firme "Network constructs team", kao najpovoljnijeg dobavljača, nabaviti IT opremu - softverske licence.

Pri tome je on bio faktički vlasnik "Nework constructs team", koje je registrovano na M.O. Zakonski zastupnik "Avista" je odobrio avansnu isplatu za naručenu robu u ukupnom iznosu od 67.324.000 dinara, ali roba nikada nije isporučena "Avistu".

Novac koji je uplaćen na račun "Nework constructs team", M.P. je potom preneo na svoj privatni račun, sa kojeg je trošio sredstva za lične potrebe. Pored ostalog, kako se sumnja, kupio je dva stana i dva parking mesta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija