Aktuelno

Saslušana osumnjučena za proneveru: Sumnja se da je oštetila "Univereksport" za 6,9 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2022

-

15:58

Saslušana osumnjučena  za proneveru: Sumnja se da je oštetila "Univereksport" za 6,9 miliona dinara
Saslušana osumnjučena za proneveru: Sumnja se da je oštetila "Univereksport" za 6,9 miliona dinara - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušana Snježana K. zbog sumnje da je oštetila privredno društvo "Univereksport" d.o.o Novi Sad za 6,9 miliona dinara, u kom iznosu je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Snježani K. odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke.

Na teret joj se stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Sumnja se da je ona kao blagajnik u maloprodajnom objektu “Univereksporta” doo u Vršcu od kasirki primala gotov novac i čekove od dnevnih pazara, koji, po njenom nalogu, kasirke nisu evidentirale u kasi, odnosno nisu unosile serijski broj čeka i druge podatke, već samo iznos.

Kako je jedino ona bila zadužena za unošenje podataka o čeku u tabelu oštećenog privrednog društva, sumnja se da je nakon realizacije pravog čeka, umesto da ga obriše iz tabele, ona na njemu menjala poslednje dve cifre serijskog broja, kao i poslednje dve cifre tekućeg računa, za koji je navodno vezan ček.

Na taj način je stvarala privid da se na stanju u tom maloprodajnom objektu nalazi 1.093 čeka koji čekaju realizaciju, pri čemu je navedenim čekovima menjala rok dospeća.

Popisom od 10. maja je utvrđeno da ti čekovi ne postoje u objektu, što je potvrđeno i dopisom banaka da su čekovi fiktivni.

Komentari (0)

Srbija