Aktuelno

Bivši fudbaler Nikola Malbaša prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2022

-

10:48

Bivši fudbaler Nikola Malbaša  prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine
Nikola Malbaša - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je danas na kaznu zatvora od četiri godine i šest meseci nekadašnjeg fudbalera Nikolu Malbašu, povodom optužbi za pokušaj ubistva Igora Neškovića u julu 2020. godine, kada ga je ranio nožem.

Postupajući sudija je Malbaši ukinula pritvor i izrekla mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu), do pravosnažnosti presude.

Takođe, prilikom izricanja presude, postupajuća sudija Svetlana Galić je rekla da je veštak demantovao iskaze Malbaše i Neškovića.

Galić je, takođe, rekla da je prilikom odmeravanja kazne sudsko veće kao olakšavajuću okolnost cenilo da je Malbaša neosuđivan, otac dvoje dece, porodičan čovek, zbog čega se sudsko veće odlučilo da ga osudi na kaznu zatvora bližu minimalnoj za ovo krivično delo.

Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionon sudu u Beogradu.

Postupajući zamenik Višeg javnog tužioca u svojim završnim rečima je zatražio od suda da Malbašu osudi na najmanje 10 godina i da mu produži pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.

Na početku ovog procesa Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put. Protiv Neškovića se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku krađu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom bivšeg fudbalera tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju. Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula 2020.godine predao policiji i od tada je u pritvoru.

Kako je tada sapšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umišljajem pokušao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nožem naneo više teskih telesnih povreda.

Komentari (0)

Srbija