Aktuelno

U toku saslušanja pripadnika MUP-a i BIA-a osumnjičeni za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2022

-

15:23

U toku saslušanja pripadnika MUP-a i BIA-a osumnjičeni za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike
U toku saslušanja pripadnika MUP-a i BIA-a osumnjičeni za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilastvu za organizovani kriminal u toku je saslusanje pripadnika MUP-a i BIA, koji se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo će nakon saslušanja odučiti za koje će optužene od suda tražiti da im odredi pritvor.

Naime, juče su uhapšeni policijski službenik UKP D. J. (41), njegova supruga pripadnica BIA D.J. (39), bivši policijski službenik K.M. (44) i građanin Ž.F.(34) iz Aranđelovca.

Kako je MUP juče saopštio oni su novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a policijski službenik D. J. i pripadnica BIA D. J. i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka.

Osumnjičeni D. J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe, navodi se u saopštenju MUP-a.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Pripadnica BIA D. J. je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove OKG.

Sumnja se da je K. M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija