Aktuelno

Požar kod Preševa pod kontrolom, sprečeno da se vatra proširi na okolne kuće

Komentari

Autor: RTS

06/08/2022

-

08:53

Požar kod Preševa pod kontrolom, sprečeno da se vatra proširi na okolne kuće
Požar kod Preševa pod kontrolom, sprečeno da se vatra proširi na okolne kuće - Copyright TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

veličina teksta

Aa Aa

Požar koji je juče izbio u okolini Preševa za manje od 24 časa stavljen je pod kontrolu, saopštio je MUP.

Vatrogasne ekipe uz pomoć meštana gasile su tokom noći vatru koja je zahvatio borovu šumu i nisko rastinje kod Preševa.

Kako prenosi RTS, u višim predelima iznad brda Crnotrnca vatra je zagašena. Vatrogasci su na tom delu gasili požar čitave noći ali se još dimi i još postoji opasnost da se vatra rasprši jer će tokom dana biti visoke temperature.

Sprečeno je da se vatra proširi do okolnih kuća koje su na stotinak metara. Vatrogasno-spasilačke ekipe su bile čitave noći na terenu, a u gašenju požara pomagali su im meštani. U gašenju vatre učestvovala su i tri helikoptera koji su od jutros imali čak 32 naleta i bacili 30 tone vode.

U intervenciji trenutno učestvuje 70 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vatrogasnih vozila i tri ATV vozila iz VSJ Vranje, Niš, Leskovac, Prokuplje, Jagodina, Kruševac, Kragujevac, Zaječar i Pirot, 15 pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a sa tri letelice. Takođe, u gašenju požara učestvuju i pripadnici JP "Moravica“ i "Komunalac", sa dve cisterne.

TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

 

Nema ugroženog stanovništva ni objekata, navedeno je u saopštenju MUP-a

Vatrogasci su gasili pozar cele noći. Požar je prizeman i radi se na njegovom presecanju i okruživanju. Nema povređenih, vatra ne ugrožava stanovništvo ni objekte.

Šef Službe za vanredne situacije u Preševu Nedžmedin Ahmedi izjavio je da je trenutno na potezu sela Gornje Šošaje požar na tridesetak metara. Na licu mesta su vatrogasno-spasilačke jedinice, intervenišu po potrebi i očekuju da će kompletno biti ugašen požar.

TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

 

"Srećom, intervenisali su vatrogasci iz Pčinjsko-jablaničkog regiona i stanje je pod kontorlom", rekao je Ahmedi. Dodao je da se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor.

Gorelo je 50 hektara u atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja. Štab za vanredne situacije je zasedao juče i proglasio vanrednu situacija na teritoriji Crnotrnca, Rajinca i Šušaje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija