Aktuelno

Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči tokom noći obijene dve prodavnice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2022

-

13:50

Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči tokom noći obijene dve prodavnice
Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči tokom noći obijene dve prodavnice - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, sapštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, ove dve prodavnice našle su se na meti plјačkaša i krajem juna, ali "ni tada kao ni sada kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni."

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica plјačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

"Plјačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini. Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalјe poruku da za njih nema mira ni pravde", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

Komentari (0)

Srbija