Aktuelno

Snimak mušarca koji nasrće na koleginicu uznemirio javnost, uhapšen direktor Zavoda za sport na Košutnjaku

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

12/08/2022

-

12:19

Snimak mušarca koji nasrće na koleginicu uznemirio javnost, uhapšen direktor Zavoda za sport na Košutnjaku
Snimak mušarca koji nasrće na koleginicu uznemirio javnost, uhapšen direktor Zavoda za sport na Košutnjaku - Copyright Twitter/printscreen/necudatimojepare

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio uznemirujući snimak na kome se vidi kako muškarac fizički nasrće na ženu, unosi joj se u lice i gura je, Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog Drugom javnom tužilaštvu u Beogradu za privođenje Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, koji se sumnjiči da je napao radnicu. On je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a na teret mu stavlja krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Bojović je nakon hapšenja uz krivičnu prijavu doveden na saslušanje u tužilaštvo gde je izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju tuzilaštva. Drugo osnovno javno tužilaštvo je predložilo da se Bojoviću odredi pritvor.

Prethodno se na društvenim mrežama pojavio snimak sa sigurnosne kamere na kojem se vidi kako muškarac ulazi u kancelariju i unosi se u lice radnici, zatim je hvata za vrat i gura u fotelju, u koju ona pada i udara leđima o zid.

Incident, koji je uznemirio javnost, dogodio se u prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, u decembru prošle godine, kako se i vidi na snimku. 

Inače, na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Tviter vidi se kako Bojović ulazi u jednu od kancelarija Zavoda i unosi se u lice radnici, nakon čega je hvata za vrat i gura u fotelju, ona pada u fotelju i udara leđima o zid.

Incident i fizičko nasilje, kako se vidi na snimku, odigrali su se pred dva svedoka. U jednom momentu žena je uspela da ustane i krenula da hoda po kancelariji, a on je išao za njom i u jednom momentu uhvatio je za vrat. Drugoj ženi koja se pojavila na vratima unosio se u lice i pretio prstom. 

Snimak koji je objavljen je sa sigurnosnih kamera i na njemu se, prema datumu sa snimka, navodi da se sve dešavalo 23. decembra prošle godine. 

Ovim povodom oglasio se i ministar sporta Vanja Udovičić, koji je poručio da osuđuje svaki vid nasilja i da je već dao nalog za smenu Bojovića.

"Svaki vid nasilja najoštrije osuđujem, posebno onaj nad ženama. Sinoć kasno sam dobio i video snimak, nakon čega sam odmah odreagovao i danas dao nalog za hitnu smenu Gorana Bojovića", izjavio je ministar Udovičić u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija