Aktuelno

Saslušani pripadnici SBPOK-a, negirali da su štitili dilere

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/08/2022

-

12:59

Saslušani pripadnici SBPOK-a, negirali da su štitili dilere
Saslušani pripadnici SBPOK-a, negirali da su štitili dilere - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana dvojica inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) N.U. i Z.DJ. zbog sumnje da su licima za koja su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili da izbegavanje krivične odgovornosti.  
  
Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnih dela, ali nisu iznosili obranu, niti su odgovarali na pitanja tužioca, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

 Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

N.U. se sumnjiči da je od 23. februara 2021. godine do 25. marta ove godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućavao D.M. da nabavlja drogu, obezbedjujući mu zaštitu od postupanja policije. On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti, pri čemu je znao da se D.M. bavi nabavkom i prodajom narkotika, na koji način mu je pribavio korist u vidu izbegavanja krivične odgovornosti.

Takođe, se sumnja da je N.U. u dogovoru sa Z.DJ, 16. decembra 2021. godine, nakon što su kod D.G. pronašli oko 500 grama marihuane, N.U. vratio pronađenu drogu D.G, pri čemu o izvršenom pretresanju nije podneo izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti je obavestio nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku pomenutog narkotika.

N.U. je na potvrdi o privremeno oduzetim predmetima konstatovao da se od D.G. oduzima jedno pvc pakovanje u kome se nalaze četiri pvc paketa sa sušenom biljnom masom i četiri paketa sa belom praškastom supstancom, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija