Aktuelno

Uhapšeni pripadnici kriminalne grupe među kojima su bili i policijski službenici, zatečeni su na strelištu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/08/2022

-

20:20

Uhapšeni pripadnici kriminalne grupe među kojima su bili i policijski službenici, zatečeni su na strelištu
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Šest pripadnika organizovane kriminalne grupe uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopštio je MUP.

Ovo hapšenje, kako se navodi, rezultat je saradnje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala UKP-a, BIA i policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica. 

Uhapšeni su policijski službenici Jedinice za obezbeđenje M. T. (1984) i M. L. (1973), građani M. M. (1984), S. R. (1980), S. P. (1990) i strani državljanin T. L. (1988).

Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu, gde su, bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju, koji su u vlasništvu MUP-a.

Kako se sumnja, M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija