Aktuelno

Uhapšene tri osobe zbog utaje poreza, sumnja se da su oštetili budžet za 82 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

15:48

Uhapšene tri osobe zbog utaje poreza, sumnja se da su oštetili budžet za 82 miliona dinara
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu uhapšene su tri osobe, zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje čime su oštetili budžet Srbije u iznosu većem od 81,8 miliona dinara, saopšteno je iz Poreske uprave.

"Osumnjičeni su u svojstvu vlasnika ili odgovornih lica preko svojih privrednih društava tokom 2020. godine ostvarivali uvoz i promet polovnih vozila, a novčana sredstva od prodaje, u ukupnom iznosu od 207,5 miliona dinara, zadržavali za sopstvene potrebe u nameri da izbegnu obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala, u ukupnom iznosu od 30,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju. 

Takođe, dodaje se da u periodima tokom 2019. i 2020. godine nisu za uvezena polovna vozila platili propisanu naknadu na proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, u ukupnom iznosu oko 49,8 miliona dinara.

Navodi se i da jedan od osumnjičenih, kao odgovorno lice privrednog društva, početkom 2020. godine, nije u poslovnim knjigama evidentirao promet zaliha polovnih vozila u iznosu od sedam miliona dinara, i nije obračunao i platio PDV u iznosu od 1,5 miliona dinara.

Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave.

Komentari (0)

Srbija