Aktuelno

Napad u centru Beograda: Muškarac upao u prostorije "Prve Hristove crkve" i nožem nasrnuo na prisutne

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2022

-

12:02

Napad u centru Beograda: Muškarac upao u prostorije "Prve Hristove crkve" i nožem nasrnuo na prisutne
Napad u centru Beograda: Muškarac upao u prostorije "Prve Hristove crkve" i nožem nasrnuo na prisutne - Copyright Euronews/Veljko Popović

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su povređene u incidentu u prostorijama "Prve Hristove crkve" u ulici Admirala Geprata u Beogradu kada je muškarac nožem nasrnuo na ljude.

Povodom ovog slučaja oglasilo se MInistarstvo unutrašnjih poslova koje je saopštilo da je uhapšen I. N. (1983) koji je osumnjičen da je oštrim predmetom povredio četrdesetjednogodišnjeg i šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca.

Oštećeni su zbrinuti u Urgentnom centru. Dalje postupanje policije i Višeg javnog tužilaštva je u toku.

Blic piše da je muškarac upao u prostorije "Prve hristove crkve", čiji je bivši član i da je napadao ljude nožem. Prenose se i izjave očevidaca koji su naveli da su napadača savladali sledbenici crkve koji su se nalazili unutra. Kako navodi jedan od očevidaca, u dve prostorije bilo je ukupno više od 14 ljudi, u jednoj više od 10, a u drugoj četvoro. 

Euronews/Veljko Popović

 

Jedan od osoba u tim prostorijama je zaslužna za to što nije došlo do veće tragedije jer je nakon izlaska iz sobe zaključao vrata iza kojih se nalazio napadač. Zbog toga on nije mogao da izađe i da povredi još ljudi. 

Policiju je istog trenutka pozvao jedan od sledbenika crkve koji se nalazio u drugoj prostoriji, a koji je čuo buku i komešanje. Napadača su do dolaska policije, koja se pojavila u roku od dva minuta, držali iza zatvorenih vrata.

Komentari (0)

Srbija