Aktuelno

Beba pala sa prozora vrtića u Beogradu, Ministarstvo po hitnom postupku uputilo inspekciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/09/2022

-

10:44

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Dete staro oko godinu dana koje je jutros palo sa prozora jednog vrtića u Miljakovcu tenutno je u stabilnom stanju, utvrđeno je nakon kompletnog pregleda u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, rekao je direktor te ustanove dr Siniša Dučić.

Dučić je rekao da je detetu urađen ultrazvuk trbuha i bubrega, te da u ovom trenutku nema znakova oštećenja unutrašnjih organa.

"Urađen je i skener glave, a rezultat je normalan. Krvna slika deteta takođe je normalna, a po telu ima brojne ogrebotine i modrice kao posledice pada", kazao je Dučić i naglasio da će beba ostati na klinici, kako bi se i dalje pratila situacija da ne bi došlo kasnije do unutrašnjeg krvarenja, ali da je za sada potpuno stabilno.

Povodom incidenta oglasilo se MInistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je saopštilo da je obavešteno da je dete u vrtiću "Trčuljak" na Miljakovcu ispalo kroz prozor. Kako se navodi ministar Branko Ružić je tražio hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio.

"Svaki propust zaposlenih biće najstrože kažnjen. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega bezbednosti, a zatim i razvoju", rekao je ministar Ruži i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da dete bude dobro.

Ističe se da je ministar po hitnom postupku uputio prosvetnu inspekciju u vrtić.

Komentari (0)

Srbija