Aktuelno

Određen pritvor muškarcu iz Beograda, držao u stanu i kući zolju, bombu, pištolje i karabine

Komentari

Autor: Tanjug

15/09/2022

-

15:02

Određen pritvor muškarcu iz Beograda, držao u stanu i kući zolju, bombu, pištolje i karabine
Određen pritvor muškarcu iz Beograda, držao u stanu i kući zolju, bombu, pištolje i karabine - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio pritvor za B.J. (38), koji se sumnjiči da je u stanu i kući na opštini Palilula, u kojima je boravio, neovlašćeno držao drogu i veću količinu oružja.

Osumnjičenom je pritvor određen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

B.J. se tereti za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Policija je pretresom kuće i stana na Paliluli u kojima je osumnjičeni boravio, zaplenila oko 1,5 kilograma marihuane, ručni raketni bacač "zolju", defanzivnu ručnu bombu, dva pištolja, dva karabina, od kojih je jedan sa optičkim nišanom, pušku sa optičkim nišanom, kao i dva zatvarača za puške, cev za lovačku pušku i oko 1.000 metaka.

Komentari (0)

Srbija