Aktuelno

Uhapšeni osumnjičeni da su oštetili Srbijagas - malverzacije prilikom renoviranja poslovnog objekta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2022

-

15:40

Uhapšeni osumnjičeni da su oštetili Srbijagas - malverzacije prilikom renoviranja poslovnog objekta
Uhapšeni osumnjičeni da su oštetili Srbijagas - malverzacije prilikom renoviranja poslovnog objekta - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Policija je uhapsila J.M. (54), P.B. (63) i V.B. (37) iz Novog Sada zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili Javno preduzeće Srbijagas za 22,8 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u Srbijagasu, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između Srbijagasa i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen, navodi MUP.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Komentari (0)

Srbija