Aktuelno

Smanjena kazna Darku Šariću zbog šverca kokaina

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2022

-

17:18

Smanjena kazna Darku Šariću zbog šverca kokaina
Smanjena kazna Darku Šariću zbog šverca kokaina - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu zatvora sa 15 na 14 godina Darku Šariću zbog organizovanja sverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Bratu od tetke Darka Šarića Željku Vujanoviću sud je takođe smanjio kaznu za godinu dana, odnosno na 13 godina zatvora. Goranu Sokoloviću koji je u bekstvu, sud je potvrdio prvostepenu presudu i on je pravoznažno osuđen na kaznu zatvora od 15 godina.

Ovo je druga pravosnažna presuda jer je prvu ukinuo Vrhovni kasacioni sud po zahtevu za zaštitu zakonitosti i naložio da se ponovo razmotre žalbe.

Šarić je uhapšen i 2014. godine u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore i prebačen u Beograd pošto je bio osumnjičen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je zbog tog dela bio osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe.

Vrhovni sud je tu odluku poništio u junu 2021. i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje i krajem prošle godine Šariću je ukinut pritvor i određen kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Darko Šarić je od 2005. državljanin Srbije, a inače je rodom iz Pljevalja u Crnoj Gori, gde je šest puta osuđen za različita kriminalna dela.

Komentari (0)

Srbija