Aktuelno

Još jedna žena preminula nakon prevrtanja minibusa kod Valjeva, uhapšen vozač

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/10/2022

-

15:21

Još jedna žena preminula nakon prevrtanja minibusa kod Valjeva, uhapšen vozač
Još jedna žena preminula nakon prevrtanja minibusa kod Valjeva, uhapšen vozač - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna žena preminula je posle nesreće koja se jutros dogodila u blizini Valjeva, kada se minibus prevrnuo sa putnicima iz Osečine i sleteo u provaliju, rekla je za Tanjug direktorka Opšte bolnice u Valjevu Branka Antić. To je druga žrtva nesreće, a ostalih 16 putnika je zadobilo teške telesne povrede. U međuvremenu je uhapšen vozač minibusa.

Jedna žena preminula je na licu mesta nakon nesreće, a preostali putnici su smešteni u Opštoj bolnici u Valjevu. Kako je Antić rekla zaTanjug, jedna pacijentkinja poslata je u Beograd sa teškim povredama kičme i u životnoj je opasnosti. Prema rečima direktorke te zdravstvene ustanove, druga pacijentkinja nalazi se u šok sobi u valjevskoj bolnici, i ona u životnoj je opasnosti.

Preostale žene su smeštene po odeljenjima, a sve su zadobile povrede u predelu glave i vrata, navela je Antić.

Njihovo stanje je trenutno stabilno, a dežurne službe prate situaciju spremne da u slučaju potrebe intervenišu, kaže dirketorka Opšte bolnice u Valjevu.

Uhapšen vozač minibusa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su Ž.M. (1959) iz Osečine, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičeni se tereti da je danas oko 9.50 časova izazvao saobraćajnu nezgodu kod brane "Stubo - Rovni", tako što je izašao iz mini busa marke "iveko daily", u kome je prevozio 18 putnika, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila niz strmu liticu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, saopštila je Policijska uprava Valjevo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija