Aktuelno

Nastavljeno suđenje za ubistvo u Belvilu: Sud odbio jemstvo od 70.000 evra za ukidanje pritvora optuženom

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2022

-

13:42

Nastavljeno suđenje za ubistvo u Belvilu: Sud odbio jemstvo od 70.000 evra za ukidanje pritvora optuženom
Nastavljeno suđenje za ubistvo u Belvilu: Sud odbio jemstvo od 70.000 evra za ukidanje pritvora optuženom - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas danas je izvođenjem video dokaza nastavljeno suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

U sudnici su danas pregledani video zapisi preuzeti sa nadzornih kamera sa Palilulske pijace i sa Buvljaka na Novom Beogradu, a na kojima se vidi kretanje jednog od optuženih Ivana Nikčevića 7.novembra 2020.godine.

Nikčević je tog dana prvo bio na Buvljaku i, kako je on kazao, kupio telefon, nakon čega je bio na Paliluli gde je od jednog muškarca kupio neki predmet koji je bio u manjoj beloj kutiju.

On je za govornicom potvrdio da se nalazi na tim video snimcima.

Na kraju današnjeg suđenja branioci optuženog Nikčevića su sudu ponudili jemstvo od 70.000 evra za ukidanje pritvora i određivanja kućnog pritvora, što je sud odbio.

Advokati optuženog Bojana Kovačevića su zatražili ukidanje pritvora što je predsednica sudskog veća Jelena Škulić takođe odbila.

Lazar Tejić koji je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, obratio se sudiji i zamolio je da urgira na Upravu zatvora da mu omogiće da ode na VMA da operiše uraslu dlaku na leđima, zbog koje, kako je kazao, nekad ne može ni da ustane iz kreveta.

Tejić je rekao da je zabrinut za svoje zdravlje, te da se plaši da zbog navedenog problema može da ostane nepokretan.

Sudija Škulić je rekla da će da posalje nalog da Tejić ode na VMA.

Sledeće suđenje zakazano je za 5.decembar kada treba da se nastavi sa pregledom video zapisa, koji su dokaz tužilaštva u ovom postupku.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, a Filip Ivanović se tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Pronađena su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Komentari (0)

Srbija