Aktuelno

Tužilaštvo u Novom sadu naredilo istragu o muškarcu osumnjičenom da je primoravao žene na prostituciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2022

-

18:25

Tužilaštvo u Novom sadu naredilo istragu o muškarcu osumnjičenom da je primoravao žene na prostituciju
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu - Copyright ns.vi.jt.rs

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog N.S. iz Sremskih Karlovaca, zbog sumnje da je pretnjama primoravao na prostituciju tri žene.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena zatvora od najmanje pet godina, saopštilo je tužilaštvo.

Sud je na predlog tužilaštva osumnjičenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi ukratkom vremenstkom periodu mogao da ponovi krivično deli, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

Osumnjičeni se tereti da je je silom i pretnjom vrbovao, držao i eksploatisao tri ženske osobe radi prostitucije, odnosno pružanja seksualnih usluga klijentima u većem broju iznajmljenih stanovima u Novom Sadu.

U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke.

Komentari (0)

Srbija