Aktuelno

Danas počinje suđenje za pucnjavu na Autokomandi

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2022

-

09:10

Danas počinje suđenje za pucnjavu na Autokomandi
Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas počinje suđenje Vukašinu Šijanu i Marku Vidakoviću, povodom optužbi da su učestvovali u pucnjavi u restoranu "Užice" na Autokomandi kada je teško ranjen mladić Marko K.

Suđenje treba da počne čitanjem optužnice, nakon čega će optuženi izneti svoju odbranu. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je podignuta sredinom jula, Vidakoviću se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivicnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Šijan se optuznicom tereti za krivično delo nasilničko ponašanje. Obojica su ranije osuđivani, a od 17. marta se nalaze u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivicno delo.

Prema navodima potvrđene optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta ove godine u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom.

Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A.K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavi i telu.

Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je Vidaković stao iza Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K.

Naneo mu je tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu prostreline levog preponskog predela koja je zahvatila i butnu arteriju i venu.

Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mesta.

Vukašin Šijan je najmlađi sin Zorana Šijana, kik-boksera i navodnog vođe surčinskog klana, koji je ubijen 1999.godine i to samo tri nedelje posle Vukašinovog rođenja.

Komentari (0)

Srbija