Aktuelno

Voz udario 15-godišnjeg dečaka u Nišu, o nesreći se oglasilo preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/11/2022

-

09:02

Voz udario 15-godišnjeg dečaka u Nišu, o nesreći se oglasilo preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije"
Voz udario 15-godišnjeg dečaka u Nišu, o nesreći se oglasilo preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije" - Copyright Gradski portal 018

veličina teksta

Aa Aa

U Nišu je jutros voz udario 15-godišnjeg dečaka koji je prevezen u klinički centar, rečeno je za Euronews Srbija u Policijskoj upravi Niš.

Policija je primila informaciju o nesreći oko osam časova u ulici Dimitrija Tucovića, a po dolasku ekipe na mesto nesreće dečaku je već bila pružena lekarska pomoć i on je prevezen u Univerzitetski klinički centar Niš.

U UKC rečeno je za Euronews Srbija da povređeni dečak ima 15 godina, primljen je u klinički centar Niš stabilnih vitalnih parametara, svestan, komunikativan i trenutno je na skeneru. Prema nezvaničnim informacijama, dečak je nosio slušalice.

"Nema povredu glave, ali ima prelom nekoliko rebara. Ima povredu pršljena ali bez neuroloških ispada i ima kontuziju pluća", rečeno je u KC Niš.

Kako je potvrđeno za Euronews Srbija, on se prebacuje na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju.

Infrastrukture železnice Srbije: Rampe su bile spuštene

Javno preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije" saopštile su da je do nesreće došlo u trenutku dok su rampe bile spuštene. U saopštenju se takođe navodi i da je, prema nezvaničnim informacijama tog preduzeća sa terena i izjavama svedoka, dečak u trenutku nesreće imao slušalice na ušima.

"Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad", navodi se u saopštenju.

Putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni, tvrde u ovom preduzeću.

Komentari (1)

IZNOGUD

08.11.2022 15:30

Primera radi...u Madjarskoj je zabranjeno prelaziti pešački prelaz sa slušalicama na ušima. Zaista može da bude vrlo opasno..

Srbija