Aktuelno

Određen pritvor ocu koji je tukao petogodišnje dete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2022

-

17:59

Određen pritvor ocu koji je tukao petogodišnje dete
Određen pritvor ocu koji je tukao petogodišnje dete - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je 12. novembra u saradnji sa PS Zvezdara odredilo zadržavanje osumnjičenog T.I, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 stav 3 Krivičnog zakona, a za koje delo je predviđena kazna zatvora u trajanju od dve do deset godina.

Naime, osumnjičeni je primenom nasilja ugrozio spokojstvo, duševno stanje i telesni integritet svog petogodišnjeg deteta, navodi u saopštenju Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. 

Dok je dete bilo na krevetu uhvatio ga je u predelu ruku i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na dete jer nije rasklonilo igračke, nakon čega je plastičnom lutkom, koju je držao u ruci, zadao nekoliko udaraca u predelu čela, udarajući dok se igračka nije polomila.

Dete je sve vreme plakalo i bezuspešno pokušavalo da se zaštiti od udaraca, nakon čega je otac iz cipelarnika uzeo patiku i istom zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu, dok je drugom rukom dete držao za kosu. Zbog svih opisanih udaraca dete je zadobilo teške telesne povrede, konstatovali su lekari.

Tužilaštvo je saslušalo osumnjičenog koji je negirao izvršenje krivičnog dela, nakon čega mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

U daljem toku postupka, obaviće se neophodna veštačenja, ispitati svedoci i preduzeti ostale neophodne dokazne radnje, nakon čega će biti doneta konačna odluka Tužilaštva, ističe se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija