Aktuelno

Vasiljević: u poslednje tri godine razbijeno 20 grupa za krijumčarenje migranata

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2022

-

17:06

Vasiljević: u poslednje tri godine razbijeno 20 grupa za krijumčarenje migranata
Migranti - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Srpska policija je pouzdan partner u borbi protiv neregularnih migracija i u poslednje tri godine razbila je 20 organizovanih kriminalnih grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata, izjavio je danas pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević na sastanku direktora policija u okviru Brdo procesa u Portorožu.

Vasiljević je istakao da je tokom ove godine zabeležen porast iregularnih migracija i da je u odnosu na prošlu godinu otkriveno gotovo 191 odsto više nezakonitih prelazaka, saopštio je MUP.

Vasiljević je precizirao da je od početka godine srpska policija podnela 123 krivične prijave protiv 164 osobe osumnjičene za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i procesuirala tri organizovane kriminalne grupe.

Kao je naglasio, uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala i očuvanje sigurnog okruženja za naše građane potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu.

Na sastanku je dogovoreno dalje jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou, saopštio je MUP.

Komentari (0)

Srbija