Aktuelno

Vasiljević: Oko 1.000 migranata prebačeno u prihvatne centre, pronađeno oružje i municija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2022

-

09:53

Vasiljević: Oko 1.000 migranata prebačeno u prihvatne centre, pronađeno oružje i municija
Vasiljević: Oko 1.000 migranata prebačeno u prihvatne centre, pronađeno oružje i municija - Copyright Tanjug/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da je u akciji koja je započeta u četvrtak popodne ubrzo nakon oružanog incidenta koji se dogodio na području Horgoša, policija uradila detaljan pregled terena i pronašla oko 1.000 migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.

On je, gostujući na RTS-u, istakao i da je policija prilikom pretrage terena našla određenu količinu oružja i municije.

"Što se tiče oružanog incidenta u četvrtak, nakon prijave pucnjave, oružanog sukoba između grupe krijumčara i iregularnih migranata, policija je odmah reagovala i preduzima intenzivne mere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog dela. Uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka. Inače, šest lica se javilo sa povredama u bolnici u Subotici i oni se nalaze pod policijskim nadzorom“, izjavio je Vasiljević.

On je rekao i da je pronađeno uglavnom automatsko oružje, pištolji i određena količina municije, a pretragom terena kod određenog broja lica na garderobi pronađena su obeležja Oslobodilačke vojske Kosova na kapama, šalovima, kačketima.

"Nastavljamo dalji intenzivni rad. Obavljaju se razgovori i nastavlja rad u saradnji sa drugim bezbednosnim službama. Po nalogu ministra unutrašnjih poslova akcija traje na celoj teritoriji Republike Srbije, pojačano je prisustvo policije. Uveravam građane Republike Srbije da mogu biti potpuno spokojni, policija u potpunosti obezbeđuje red i mir i sigurnost na svakoj tački Republike“, poručio je Vasiljević.

Euronews Srbija

On je istakao i da se apsolutno slaže sa ministrom Gašićem da Republika Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova imaju nultu toleranciju prema svima koji ugrožavaju bezbednost naših građana.

"Po nalogu ministra formirana je i nova radna grupa koja se bavi bezbednosnim pitanjima posebno prema teritoriji Mađarske, Severne Makedonije i Bugarske, u kojoj su uključeni pripadnici Uprave granične policije, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Uprave policije, SAJ-a i policijskih uprava, kao i SUK-a“, rekao je pomoćnik direktora policije Vasiljević i pozvao građane da odmah prijave policiji ukoliko osete bilo kakav nespokoj kada se nađu u blizini migranata.

Komentari (0)

Srbija