Aktuelno

Pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnice iz Vrčina koja je pretila deci

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2022

-

17:58

Pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnice iz Vrčina koja je pretila deci
Mala matura - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas, povodom informacije na društvenim mrežama da je nastavnica u OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu pretila učenicima batinama, da je u školi održan sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao treći nivo nasilja.

Ministarstvo prosvete u odgovoru za RTS navodi da u slučajevima nasilja reaguje škola, a da oni prati postupanje škole.

"Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo, škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao treći nivo nasilja", ističe Ministarstvo.

Direktor škole je, kako navode, pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka.

"Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veća. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole", zaključuje se u odgovoru Ministarstva.

Kako prenose mediji, nastavnica je deci zapretila batinama koje će dobiti od osobe koju ona bude platila da to za nju uradi. 

Komentari (0)

Srbija