Aktuelno

Dečak (13) napadnut kod Vučitrna: Oborili su me na zemlju, šutirali po glavi i telu bez razloga

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

01/07/2021

-

23:43

Dečak (13) napadnut kod Vučitrna: Oborili su me na zemlju, šutirali po glavi i telu bez razloga
Dečak (13) napadnut kod Vučitrna: Oborili su me na zemlju, šutirali po glavi i telu bez razloga - Copyright Prinstscreen YouTube/Kosovo onalajn

veličina teksta

Aa Aa

Dečak N. P, koji je napadnut večeras u selu Gojbulja nadomak Vučitrna, primljen je u Kliničko bolnički centar u Severnoj Mitrovici, a nakon saniranja zadobijenih povreda, zadržan je radi dalje opservacije.

On je rekao da ga je grupa starijih dečaka napala bez ikakvog razloga.

"Igrao sam fudbal sa svojom braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam ja krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao", rekao je N. P. za Kosovo onlajn.

Njegov stric Aleksandar P. kaže da se ovako nešto moglo očekivati.

"Život Srba u Gojbulji je veoma težak i mogu slobodno da kažem da se ovako nešto i očekivalo od Albanaca koji svakodnevno provociraju. Oskrnavili su nam crkvu, oštetili groblje, gotovo svakodnevno napadaju i dolaze u selo da provociraju, a najčešće je na meti škola gde su i Nikolu napali, kada je sa svojim drugovima igrao fudbal", kaže Aleksandar. 

On smatra da krivicu za napade koji se dešavaju ima i Kosovska policije koja, kako kaže, ne radi svoj posao kako treba.

"Danas su posle pola sata od kad smo ih pozvali, došli na lice mesta, iako je Vučitrn blizu. Gotovo uvek kažu da nisu ništa videli, ne mogu da nađu ko je to uradio, a danas su za ovaj napad rekli da je u pitanju dečja tuča. Ovo nije dečja tuča, to su momci znatno stariji i veći od njega, i napali su ga bez razloga što ne može da bude dečija tuča".

Prema njegovom mišljenju, cilj napada Albanaca na Srbe u Gojbulji je da ih zaplaše i primoraju da im prodaju svoju imovinu i napuste vekovna ognjišta.

"Cilj im je da nas nateraju da im prodamo svoja imanja, da napustimo selo, ali mislim da neće uspeti u toj nameri", dodao je Aleksandar.

Komentari (0)

Srbija