Aktuelno

Tragedija u Vladičinom Hanu: Preminuo dečak koji je progutao sitan predmet u vrtiću, prosvetna inspekcija na terenu

Komentari

Autor: S. T.

28/12/2022

-

09:09

Tragedija u Vladičinom Hanu: Preminuo dečak koji je progutao sitan predmet u vrtiću, prosvetna inspekcija na terenu
Tragedija u Vladičinom Hanu: Preminuo dečak koji je progutao sitan predmet u vrtiću, prosvetna inspekcija na terenu - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

U vrtiću u Vladičinom Hanu, dete (4) progutalo je sitan predmet, pretpostavlja se da je u pitanju žir, rečeno je za Euronews Srbija u Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu. Dete je hitno prebačeno u UKC Niš, gde je preminulo. Iz Ministarstva prosvete kažu da je inspekcija na terenu.

"Sve se dešavalo u vrtiću. Dete je progutalo sitan predmet, pretpostavlja se žir. Izdat je nalog za obdukciju i tek tada će se tačno znati šta je uzrok smrti. Dete je noćas preminulo", kažu u Tužilaštvu.

U UKC Niš kažu da je dete primljeno u teškom stanju.

"Dete, dečak, 2018. godište, u popodnevnim satima je primljeno u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to nažalost nije promenilo stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC, nažalost noćas je došlo do letalnog ishoda", rečeno je za Euronews Srbija u UKC Niš.

U Ministarstvu prosvete kažu da je inspekcija u vrtiću gde se nesreća dogodila, a koji pripada PU "Pčelica".

"Prosvetna inspekcija je na terenu,  uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja", naveli su iz Ministarstva prosvete.

 

Komentari (0)

Srbija