Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za ranjavanje kod Štrpca, na teret mu stavlja i teško ubisto u pokušaju

Komentari

Autor: FoNet

07/01/2023

-

19:31

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za ranjavanje kod Štrpca, na teret mu stavlja i teško ubisto u pokušaju
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za ranjavanje kod Štrpca, na teret mu stavlja i teško ubisto u pokušaju - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je danas od Osnovnog suda u tom gradu da odredi meru pritvora u trajanju od 30 dana osumnjičenom A. K, koji se tereti za jučerašnji incident kod Štrpca, u kom su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti, javlja Gazeta Express.

On je optužen za tri krivična dela, među kojima je i teško ubistvo u pokušaju.

Dečak S. S. (11) i mladić M. S. (21) srpske nacionalnosti ranjeni su juče u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Oni, kako je potvrđeno i iz srpskih i iz kosovskih izvora, nisu životno ugroženi i trenutno se nalaze u KBC Gračanica.

Neposredno nakon incidenta uhapšen je osumnjičeni za napad. Reč je o tridesettrogodišnjem muškarcu A. K. sa Kosova. Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je u međuvremenu da je pripadnik KBS umešan u incident.

U saopštenju tužilaštva koje prenosi Gaztea Express, navodi se da postoji osnovana sumnja da je A. K. juče oko 14:00, u selu Gotovuša, opština Štrpce, sa namerom pokušao da liši života M. S. i S. S.

Kako navode, on je, posle verbalne rasprave koja se dogodila na licu mesta, izvadio revolver marke "mossberg", dva puta pucao i pritom pogodio M. S i S. S.

"Povređeni su zadobili telesne povrede, prvo su upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici", navodi se u saopštenju.

Usled ovih radnji osumnjičeni se tereti za krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“.

A. K. se takođe stavlja na teret i upotrebu opasnog oružja ili oruđa.

Treće krivično delo koje se stavlja na teret A. K. je izazivanje opšte opasnosti.

Iz tužilaštva navode da postoji osnovana sumnja da je A. K. istog dana, u 13:00 u Brezovici, doveo u veliku opasnost živote ljudi upotrebom oružja.

"On je svojim automobilom marke ‘golf V’, usled nemogućnosti da uđe na put koji vodi ka Ski centru, pošto je bila gužva, skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke 'mossberg' pucao pet puta u vazduh", naglašava tužilaštvo, prenosi Kossev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija