Aktuelno

Teretni brod koji prevozi pesak nekontrolisano plutao Savom: Udario u splavove, kapetan i mornar pod dejstvom alkohola

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

15/01/2023

-

10:45

Teretni brod koji prevozi pesak nekontrolisano plutao Savom: Udario u splavove, kapetan i mornar pod dejstvom alkohola
Reka Sava - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Teretni brod koji je prevozio pesak oštetio je tri splava na obali Save, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je dojavu o nekontrolisanom kretanju broda primilo sinoć oko 19.40 sati. Policija je sprovela brod na bezbedno mesto, a uviđaj koji radi Ministarstvo saobraćaja još je u toku. Za sada nema informacija o povređenima.

 

Prema saopštenju MUP-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, primilu su dojavu sinoć oko 19.40 časova da je jedan brod udario u nekoliko splavova na jedanaestom kilometru reke Save.

Brod koji je prevozio pesak policija je sprovela na 3,4 kilometra reke Save i obezbedila da ne plovi dalje, a potom je kontrolom utvrđeno da je šezdesetpetogodišnji zapovednik broda imao 2,52 promila alkohola u organizmu, a sedamdsetjednogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu.

 

"Brzom i efikasnom akcijom sustigli su i ukrcali se na brod u pokretu i bezbedno ga sproveli, čime je sprečeno dalje nastupanje materijalne štete i eventualne opasnosti po život ljudi", naveli su iz MUP-a.

O događaju je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

U toku je uviđaj koji se po nalogu nadležnog tužilaštva vrši od strane pripadnika Inspekcije za bezbednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz pomoć pripadnika Jedinice za bezbednost na rekama MUP-a.

O svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo, a nakon uviđaja i istrage biće poznate sve okolnosti događaja.

Prema pisanju medija, na brodu nije radio jedan motor, a i jedno sidro je bilo neispravno.

Komentari (0)

Srbija