Aktuelno

Oblačno i toplo, ali samo do popodneva: Stiže severac, a sa njim i zahlađenje sa snegom

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Ljubica Gojković

19/01/2023

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Još jedan ciklon sa Mediterana tokom noći je stigao do naše zemlje i nešto intenzivnije padavine doneo južnim i centralnim predelima Srbije. Usled premeštanja ciklona preko Balkanskog poluostrva i danas će vreme biti oblačno i kišovito, ali relativno toplo. U prvoj polovini dana vetar će i dalje biti južni i jugozapadni, a kasnije počinje da duva severac što će naznačiti prolazak hladnog fronta. 

U Vojvodini i centralnoj Srbiji smenjivaće se sunce i oblaci, ponegde sa slabom kišom, međutim u južnim i jugoistočnim predelima umerena i jaka kiša padaće tokom većeg dela dana. Na višim planinama padaće sneg. U ranim jutarnjim satima temperatura se kretala od 6 do čak 15 stepeni, a tokom dana u severnim i zapadnim predelima neće biti mnogo toplije u odnosu na jutarnje vrednosti. Toplo ostaje još u centralnim i jugoistočnim predelima, dok će u petak intenzivno zahlađenje zahvatiti celu Srbiju.

U petak će maksimalna temperatura biti oko pet stepeni, a vreme oblačno. Južno od Save i Dunava padaće susnežica i sneg, dok će u Vojvodini biti uglavnom suvo. Za dane vikenda vreme će biti oblačno, sa mešovitim padavinama i hladno. Susnežica i sneg padaće i u nižim predelima.

Sneg će biti vlažan i topiće se pri tlu, a zbog hladnog vremena moguće je obrazovanje poledice. Na planinama će padati sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za oko 30 cm. Temperatura će na planinama biti ispod nule, dok će u Vojvodini i istočnim predelima biti od 2 do 8 stepeni.

 

Komentari (0)

Srbija