Aktuelno

Kosovska policija: Uhapšena dvojica Srba na Severu Kosovske Mitrovice zbog uzgajanja narkotika

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

16:43

Kosovska policija: Uhapšena dvojica Srba na Severu Kosovske Mitrovice zbog uzgajanja narkotika
Kosovska policija - Copyright Tanjug AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapsila dvojicu Srba u akciji suzbijanja narkotika.

U saopštenju na Fejsbuk stranici policije navodi se su otkrivene tri laboratorije u kojima su se uzgajale opojne biljke, a da su dve osobe osumnjičene.

Hapšenja su izvršena u regionu severnog dela Kosovske MItrovice. Navodi se da je policijska akcija pod imenom "Mač" izvedena na tri lokacije. U dve laboratorije otkriveno je oko 1.200 opojnih biljaka, a u trećoj nije bilo biljaka, ali je bila sofisticirana oprema.

 

 

Kosovska policija prethodno je saopštila da na severu Kosovske Mitrovice sprovodi akciju suzbijanja narkotika, uz podršku drugih nadležnih policijskih jedinica.

"Kosovska policija u oblasti prevencije, istrage i otkrivanja trgovine narkoticima sprovela je nekoliko uspešnih policijskih operacija tokom protekle godine, gde je zaplenjena značajna količina sumnjivih opojnih supstanci. Otkrivene su laboratorije za drogu, a veći broj osumnjičenih, kao i razne kriminalne grupe širom zemlje, su uništene", navodi se u saopštenju policije, preneo je "Reporteri".

Portal Kossev  je naveo da se akcija sprovodi u severnom delu Mitrovice, odnosno u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, tj. nedaleko od Pritvornog centra u ovom gradu.

U blizini ove lokacije postavljena je žuta policijska traka i civilima nije dozvoljen prilazak.

Pripadnici Kosovske policije potvrdili su za portal da je reč o akciji protiv droge koja se vrši na privatnom posedu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija