Aktuelno

Ministarstvo odbrane objavilo javni konkurs za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2023

-

20:26

Ministarstvo odbrane objavilo javni konkurs za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije
Ministarstvo odbrane objavilo javni konkurs za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Javni konkursi za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu podoficira i civilnih lica objavljeni su na veb-sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u magazinu "Odbrana“, saopšteno je iz tog ministarstva.

Konkursima je obuhvaćeno 198 radnih mesta za podoficire u više jedinica Vojske Srbije i 18 radnih mesta za civilna lica u Gardi.

Na konkurs za podoficire mogu se javiti državljani Republike Srbije koji imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina, bez obzira da li su služili vojni rok sa oružjem.

zabrani kandidati će biti upućeni na Kurs za podoficire u trajanju od devet meseci, čijim uspešnim završetkom stiču uslov za unapređenje u čin vodnika i prijem u profesionalnu vojnu službu.

Opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka i ostala neophodna obaveštenja u vezi sa konkursima mogu se pogledati na sajtu Ministarstva odbrane, navodi se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija